Agrement la Sovata

Relaxare / Fitness

Hotelurile din Sovata dispun de săli de fitness, piscină, saună, masaj, solar

Jocuri de agrement

Bowling (popice), biliard, darts, tenis de masă

Drumeție

Cel mai popular traseu în Sovata este cel care înconjoară lacurile din stațiune.  Urmând acest traseu, se poate ajunge în scurt timp la Muntele de Sare.  Există trasee atât jos la baza lacurilor cât și pe coama dealurilor înconjurătoare.  Din loc în loc, se poate urca sus pe coamă, prin padure.  Un traseu care merită parcurs e cel care pleacă de la Lacul Ursu și urcă diagonal prin pădure către Hotel Tivoli și Lacul Tivoli/Tineretului.  Alte destinații populare sunt Vârful Cireșelu sau Dealul Saca.  Există însă și trasee mai lungi, pentru cei dornici de drumeție.   Mai jos găsiți lista traseelor din Munții Gurghiu; opt din aceste trasee trec prin stațiunea Sovata.

Trasee Turistice în Munții Gurghiu

 

Turul stațiunii cu trenulețul

Cel mai plăcut mod de a vizita stațiunea, de la un capăt la altul, este cu acest trenuleț pe șosea.  Trenulețul pleacă din fața parcului central, la intervale regulate. Este un tur ghidat, care vă dă posibilitatea de a descoperi vilele și bisericile istorice din Sovata. Trenulețul este în același timp și o atracție pentru copii.

 

Plimbare cu barca

Pe lacul Tivoli/Tineretului se pot închiria bărci cu vâsle.  Acesta e singurul lac din Sovata unde este permis accesul cu barca.

 

Parc de aventură

Lânga Lacul Tivoli s-a deschis un parc de aventură.  Aici vă puteți cățăra în copaci, puteți participa în diverse jocuri de aventură sau puteti trece pe deasupra lacului pe tiroliană.

 

Plimbare cu Mocănița

Reabilitată recent, mocănița cu aburi circulă din nou pe traseul Sovata - Câmpu Cetății.  Pe lângă călătoria agreabilă pe care o oferă, mocănița este în sine un obiectiv turistic istoric.  Mocanița pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10, 13, 17, 19.  Durata unei călătorii este de 1h și 45min. Se acordă reduceri pentru grupuri de peste 10 persoane.  La Câmpu Cetății există o păstrăvărie și un han turistic, situate într-o zonă foarte pitorească, unde se poate servi pește proaspăt.

 

Călărie și tir cu arcul

În Sovata există un centru de echitație și tir cu arcul, numit Amenus.  Deasemenea, există și câteva pensiuni care oferă călărie pe cai sau pe ponei - pentru copii.

 

Agroturism / Tradiție

Sovata este un loc ideal pentru agroturism, în special pentru copii.  Numeroase pensiuni din stațiune păstrează tradiția și specificul rural.  Vrei un foc de tabără? La Sovata se poate.  Vrei să dormi o noapte într-un pat de fân?  Se poate și asta.  Vrei să simți magia iernii?  Hai la o plimbare cu sania trasă de cai.  Ai un copil care vrea să călărească?  Sovata e locul perfect.  Sau poate ai un copil care nu a văzut animale de casă decât în filme?  La Sovata îi poți face cunoștință cu niște oițe...

 

Excursii cu ghid

De la Sovata se organizează excursii cu ghid turistic către Praid (salina Praid), Corund (artă ceramică), Câmpu Cetății (păstrăvărie), Odorheiu Secuiesc, Călimănești (podgorie și casă de vinuri), Sighișoara (cetatea medievală), Rimetea (ruinele cetății / conac secuiesc) și alte destinații.

 

Alte posibilități de agrement

Închirieri biciclete / mountain bikes - la agenția Salt Lake, situată lângă bazar.

închirieri ATV - la Pensiunea El Passo

Muzică live - Restaurant Club Dracula

Night clubs - No Face Disco, Deja Vu Club & Lounge

Schi & Snowboarding - la doar cîtiva kilometri de centrul stațiunii


Acest site folosește cookies . Detalii.

Navigarea implică acceptarea lor